Коксаки вирус поваля деца в пловдивските детски градини и ясли, 

...
Коксаки вирус поваля деца в пловдивските детски градини и ясли, 
Коментари Харесай

Коксаки вирус плъзна в пловдивските детски градини посред зима

Коксаки вирус поваля деца в пловдивските детски градини и ясли,  което изненадва лекарите под тепетата. През последните седмици доста деца сред 2 и 6 години са били открити с инфекцията известна като  „ ръка, крайник, уста “.  Лекари изясняват, че тези вируси са присъщи за летните месеци,  само че в последните две години вирусното систематизиране тотално се е объркало, като виновност за това има и коронавирус пандемията.
Прочетете още
Характерно за заболяването е, че стартира с висока температура, която може да стигне до 39-40 градуса. След това се появява и херпангина, която е изключително мъчителна. На втория ден след първите признаци стартират да  избиват и пъпки по ходилата, дланите, лицето и слабините.  

Обичайно признаците не престават от 3 до 5 дни, като не се постанова особено лекуване – медикаменти за намаление на температурата, витамини и спрейове за гърлото.  Заради мъчителните афти в устата се назначава специфична диета – без топли храни и такива с висока киселинност, с цел да не нервират кухината.  Джипита предизвестяват, че са вероятни и затруднения за това е наложителна лекарска консултация, в случай че се откри това заболяване.

Припомняме, че  в Пловдив бе оповестена грипна зараза, а също така се следи и взрив на варицела и скарлатина през последните седмици.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР